19-05-04

CD - Armand van Helden, New York a mix odyssy

Geniale cd en dan nog is dit een uderstatement. Sinds ik dit plaatje vorige week in mijn bezit kreeg, heb ik het continue gespeeld, en vervelen deed het helemaal niet. Vooral de drie nummers van Armand zelf ("Hear my name", "my my my" en "let me lead you") zijn super.  De andere nummer zijn een mix van recentere tracks met foute nummers uit de jaren zeventig en tachtig : Yazoo, Blondie, Ram Jam en  Soft Cell. Het geheel moet een beeld vormen van het nachtleven in New York. In feite maakt de mix van het plaatje een vloeiend op elkaar overgaand geheel. Alleen niet echt handig als je een specifiek nummer wilt horen... 
 
Mijn score : 9 / 10
 
Track List :
1. Blondie - Call Me
2. Armand Van Helden - Hear My Name
3. Klonhertz - Three Girl Rhumba
4. Felix Da Housecat – Cyberwhore
5. Yazoo - Don’t Go
6. Heavy Rock - I Just Wanna Be A Drummer
7. AB/DC - This Feeling
8. Ram Jam - Black Betty
 9. Jess and Crabbe - The Big Boo Ya
10. Soft Cell - Tainted Love
11. Armand Van Helden - My My My
12. The Romantics - Talking In Your Sleep
13. Aloud - Rocky XIII
14. Armand Van Helden - Let Me Lead You
15. Company B – Fascinated

16:24 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Een ongewone top 3 deze week... SCISSOR SISTERS - Take

Een ongewone top 3 deze week...

 
SCISSOR SISTERS - Take your mama
Net als hun vorige single een topper...


ARMAND VAN HELDEN feat LA ROC -   Let Me Lead You
Zelden een nummer zo dikwijls gespeeld als dit de voorbije week. Volume knop op tien en genieten maar...


RUSLANA - Wild dances
Een unicum in mijn 24 jarig bestaan: een songfestival nummer dat mij aanspreekt. In ieder geval bleef dit nummer dagenlang in mijn hoofd spoken en dit na het slechts twee keer te hebben gehoord. Prachtig gewoon !

 
Wild Dances
 
Just maybe I’m crazy,
The world spins round and round and round
shi-di-ri-di-duy, shi-di-ri-di-da-na
shi-di-ri-di-duy, shi-di-ri-di-da-na
I want you to want me as I dance
Round and round and round
shi-di-ri-di-duy, shi-di-ri-di-da-na
shi-di-ri-di-duy, shi-di-ri-di-da-na
 
Forever and ever go, go, go wild dancers!!
Day-na-day-na Wanna be loved
Day-na Gonna take my wild chances
Day-na-day-na Freedom above
Day-na-da-na-da I’m wild ‘n’ dancing
Hey!
 
Desire
Inside you
My head spins round and round and round
shi-di-ri-di-duy, shi-di-ri-di-da-na
shi-di-ri-di-duy, shi-di-ri-di-da-na
 
I want you
To want me
So I dance round and round and round
Hey, shi-di-duy, shi-di-ri-di-da-na
Hey, shi-di-duy, shi-di-ri-di-da-na
Forever and ever
Go, go, go wild dancers!!
 
Day-na-day-na Wanna be loved
Day-na Gonna take my wild chances
Day-na-day-na Freedom above
Day-na-da-na-da I’m wild ‘n’ dancing
He-e-e-ey!
 
Dance forever, come and be mine,
Dance together, till the end of time
Dance together go, go, go wild dancers!!
Day-na-day-na Wanna be loved
Day-na Gonna take my wild chances
Day-na-day-na Freedom above
Day-na-da-na-da I’m wild ‘n’ dancing


15:40 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FILM - Ma mère

Weer eens een nieuwe schandaalfilm in de maak : ma mère. Het verhaal van een jongen die door zijn moeder wil ingewijd worden. Als het een film in de trend van Baise-moi is, dan gaat bibi, de perverse lesbienne, zekers kijken !!!

14:06 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-04

MUZIEK - Ruslana en het nut van het Songfestival

Ruslana heeft voor Oekraine het songfestival gewonnen. Ik lig er normaal gezien niet wakker van. Ook niet van het resultaat van Xandee. Was toch te voorspellen, niet? Want als ik mijn patriotische gevoelens opzij schuif, dan moet ik eerlijk bekennen: elke keer "1 life" op de radio te horen was, heb ik die dichtgedraaid...
 
Eigenlijk is het songfestival een grote klucht. Als je ziet wat voor derderangsartiesten er mee doen. Waarom stuurt Engeland geen topsterren zoals Robbie Williams ? Wij hebben toch ook Novastar, Magnus of Zornik ? Zou het geheel heel wat interessanter maken. Want nu maken we ons maar belachelijk tav de rest van de wereld. Zal de gemiddelde Amerikaan niet denken : wat voor een oubollige muziek hebben ze daar wel niet in Europa ?
 
In ieder geval, toen ik het nummer van Ruslana op de radio hoorde (gekeken hebben we niet), was ik aangenaam verrast. Wat een prachtig nummer ! Een waardige winnares en als ik naar de foto's kijk, wat een lekker ding !!!

15:00 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FILM - Fahrenheit 9/11 (Michael Moore in Cannes)

Met dank aan http://www.standaard.be.
Related link : http://www.michaelmoore.com
 
CANNES - ,,George Bush is de oneerlijkste mens van de hele VS. Dat iemand die met leugens zijn land in een oorlog stuurt - alleen maar om zijn vriendjes en relaties aan meer geld te helpen - vervolgens zich misprijzend durft uit te spreken over het morele gehalte van zijn soldaten, is onwaarschijnlijk.'' Michael Moore stelde gisteren zijn ,,Fahrenheit 9/11'' voor, en hij stelde niet teleur.
 
DOCUMENTAIREMAKER: tot twee jaar geleden was het vermoedelijk het minst glamoureuze beroep dat in de filmwereld te verzinnen was. Toen kwam Michael Moore naar Cannes met Bowling for Columbine.
 
In het wereldje was de geëngageerde en luidruchtige Michael Moore al langer bekend, vooral dankzij de manier waarop hij de sociale politiek bij de autofabrikant General Motors aan de kaak gesteld had in Roger & me (1987). Maar Bowling for Columbine, waarin hij de Amerikaanse obsessie voor wapens aankloeg, viel in Cannes in de prijzen en zou hem later ook de kans geven zijn legendarische ,,shame on you, George Bush'' te roepen tijdens de oscaruitreiking.
 
Inmiddels heeft Moore zeven miljoen exemplaren van zijn boeken Stupid white men en Dude, where's my country verkocht. En gisteren werd de corpulente Amerikaan harder toegejuicht dan Brad Pitt en Eddie Murphy samen.
 
In Fahrenheit 9/11 vertelt Moore met zijn typische mengeling van eigen onderzoekswerk, handig gemonteerde nieuwsbeelden en humor het verhaal van George W. Bush, vanaf zijn ,,verkiezing'' tot nu. De film is af, maar kan de volgende weken nog worden aangepast aan de recentste actualiteit.
 
Een enorme verrassing is Fahrenheit 9/11 inhoudelijk niet, toch niet voor wie Moores boeken gelezen heeft. Toch zal de wereldpers de volgende dagen een vette kluif hebben aan deze documentaire. Moores verhaal over de zakelijke banden tussen de families Bush en Bin Laden - met onder meer de vraag hoe het mogelijk is dat 24 familieleden van Bin Laden door de FBI op 12 en 13 september het land werden uitgevlogen, terwijl verder alle luchtverkeer verboden was - wordt aangedikt met vreemde nieuwtjes. Zo toont Moore medische documenten waarop Bush zijn naam en die van zijn goede vriend James Bath liet verwijderen, omdat Bath niemand minder was dan de financiële adviseur van de Bin Ladens in de VS. Moore heeft de originele documenten teruggevonden.
 
Beelden uit Irak zullen ook veel stof doen opwaaien. Nooit eerder waren er wanhopige Amerikaanse militairen ter plaatse te zien die zo openlijk de eerlijkheid en zelfs de geestelijke gezondheid van hun president in twijfel trekken. Bovendien bevat Fahrenheit 9/11 filmbeelden van nieuwe vernederingen door Amerikaanse soldaten, en van verminkte Iraakse vrouwen en kinderen. Moore toont die in zijn pamflettaire maar effectieve stijl: afgewisseld met Donald Rumsfeld die de lof van precisiebombardementen zingt.
 
Op de persconferentie gisteren benadrukte Moore dat als zijn freelancemedewerkers al aan zulke beelden kunnen komen, de miljoenen dollars verslindende Amerikaanse netwerken als NBC, CBS en CNN nog veel krasser materiaal moeten hebben. Maar het niet durven of willen uitzenden. Waarom?
 
Moore zocht ook verminkte veteranen op, en families van gesneuvelde soldaten die door hun ervaringen hun geloof in George W. Bush helemaal verloren. En hij volgde officieren op recruteringsronde door verpauperde steden: hun patriottische tactieken zijn misselijk makend.HOEWEL Moores drammerige stijl geen ruimte laat voor nuances, verdienen zijn doorzettingsvermogen en kritische instelling respect. Hij komt aan veel materiaal door het gewoon te vragen. Dat leverde het absolute hoogtepunt van de documentaire op: Bush die tijdens een bezoek aan een kleuterschool nog zeven minuten luistert naar kinderen die een verhaaltje voorlezen, nadat een adviseur hem heeft verteld van de tweede vliegtuigcrash op de WTC-torens. Bush zag er nooit onbekwamer uit. Moore heeft gewoon aan de school in Florida gevraagd of die het niet op video opgenomen had.
 
De vraag blijft: zal de film de Amerikaanse presidentsverkiezingen beïnvloeden? Enkele honderdduizenden bioscoopbezoekers zullen misschien niet van doorslaggevende aard zijn, maar de grote aandacht voor de welbespraakte regisseur in tv-talkshows en andere media, kunnen het verschil maken. ,,Hij preekt natuurlijk vooral voor eigen parochie'', zeggen Amerikaanse collega's in Cannes. ,,De fans van zijn films zijn mensen die toch al tegen Bush zijn. Maar toch: Moore is de jongste jaren erg populair geworden in de staten in het Midwesten, traditioneel een republikeins bolwerk. Als hij die mensen kan overtuigen, kan Michael Moore de doorslaggevende factor bij de verkiezingen worden.''
 
Dat zou dan ook de reden zijn waarom het Witte Huis getracht heeft Moores productie te laten stopzetten. Dat beweert Moore zelf tenminste. De productiemaatschappij die de documentaire wilde financieren, zou na dreigtelefoontjes van hooggeplaatste republikeinen de staart ingetrokken hebben. Inmiddels is een oplossing in de maak. ,,Mijn film komt uit in de VS'', zei Moore zelfverzekerd. ,,En nog voor de verkiezingen. Hem pas in januari uitbrengen zou zoiets zijn als een kerstfilm in juli.''
 
18/05/2004  - Steven De Foer

13:13 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-04

MUZIEK - Songfestival

Dit weekend weer eens Songfestival. Mijn voorkeur gaat uit naar Oekraine. Een paar lekkere wijven die me veel doen denken aan Roxane. Duimen doe ik voor onze nationale trots Xandee, ook al denk ik dat de verwachtingen te hoog zijn. Ik gok op een tiende plaats. En jullie ?

16:43 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

AUTO - Peugeot 1007

Het compacte stadswagentje van Peugeot gaat er zo uitzien. Mooi, niet ? opvallend zijn de schuifdeuren. Uniek in zijn klasse.
 
Van belang is ook de nummering. Ipv de drie cijfers gescheiden door een 0 (vb: 407), zal Peugeot in de toekomst gebruik maken van vier cijfers met twee in elkaar overgaande nullen in het midden. Meteen weten we wat er na de 409 gaat komen : de 4001 ...

16:11 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

MUZIEK - Britney Spears

Britney Spears does it again. In een wanhopige poging om Madonna te imiteren, liet ze enkele Hebreeuwse symbolen op de achterkant van haar nek tatoeëren. De betekenis volgens haarzelf : 'Nieuw tijdperk'.  Nu blijkt echter dat ze helemaal niks te betekenen hebben.
 
Een andere tatoeage op het lichaam van Britney bleek eerder al een mislukking. Zo liet ze op haar heup het Japanse woord voor "mysterieus" tatoeëren. Helaas had de tatoeëerder dit verkeerd begrepen en staat er nu voor eeuwig "raar".
 
Mocht het je interesseren (mij niet) : op 29 mei komt Britney Spears naar Gent.

15:51 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-05-04

MEDIA - Ontblote borsten al modieus in zeventiende eeuw

Gevonden in de standaard en dit wou ik jullie toch niet onthouden :
 
Op de Super Bowl zorgde Janet Jacksons ontblote borst voor heel wat heisa, en strengere censuurmaatregelen op de koop toe. In de zeventiende eeuw zou ze echter niet meer dan een opgetrokken wenkbrauw hebben veroorzaakt. Toen was het voor hofdames namelijk heel erg modieus om met een of twee ontblote borsten te pronken.
 
In de media van de zeventiende eeuw ontblootten zowel koninginnen als prostituees hun borsten. En een enkele naakte borst was zeer gebruikelijk in portretten en prenten van hofdames. Dat staat te lezen in een nieuw onderzoek van de universiteit van Warwick.
 
Uit dure portretten en goedkopere gegraveerde prenten blijkt dat een volledig blote boezem veeleer was weggelegd voor hofdames die als maîtresses bekend stonden. Een enkele blote borst daarentegen was ook gebruikelijk in portretten van hofdames zoals Sint-Catharina.
 
Hofdames en stadsvrouwen droegen ook extreem lage decolletés, die tot onder de tepels gingen. In de 'hogere' kunst werden koninklijke borsten meestal niet afgebeeld, maar in het openbaar vielen ze waarschijnlijk wel te bewonderen. Een jurk die ontworpen werd voor Henrietta Maria, de vrouw van Charles I, zou de boezem van de koningin alvast volledig onthuld hebben - als ze die jurk tenminste in het publiek droeg.
 
En de mode om publiek met blote borsten rond te lopen, werd niet als vernederend ervaren. Integendeel, het extreem lage decolleté gaf vrouwen macht. Ze waren immers enkel ontworpen om mannelijke blikken te lokken, en geen losse handjes. Zo konden vrouwen hun seksualiteit inzetten als wapen. 

17:05 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

MUZIEK - Wekelijkse top 3

1 )  SEELENLUFT - You come along
Dansen maar !!!
 
2 )  3 DOORS DOWN - Here without you
Speciaal aan mijn schatje opgedragen.  (lyrics hieronder)
 
3 )  STREETS - Fit but you know it
Lekker Brits accent.  :)
 
All the miles that separate
Disappear now when I'm dreamin' of your face
I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind

 
I think about you baby and I dream about you all the time
I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight, there's only you and me.

 
I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby and I dream about you all the time

17:01 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-05-04

MUZIEK - CD bespreking Stijn (Euphoric)

Een leuk plaatje vol met leuke elektrodeuntjes. Niet meer, maar ook niet minder. Topper is het alombekende 'Sexjunkie', maar ook 'Wieziddegij' en 'Pussy on my mind' zijn best leuk. Het is een cd die ik de voorbije dagen grijs gedraaid heb in de wagen en ik moet zeggen: vervelen doet ie niet.

Mijn oordeel :  3 / 5

Tracklist
 
1.  Long Time
2.  Sexjunkie
3.  Wrong
4.  Is It You
5.  Ziek
6.  Euphoric
7.  Goldmine
8.  Wiezeddegij?
9.  POMM
10.Carrement Gratuit
11.G. Daddy


16:09 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-05-04

FUN - BMW-rijders hebben meer seks

Duitse mannen die in een BMW rijden zeggen meer seks te hebben dan eigenaren van welke auto dan ook. Dit blijkt uit een onderzoek van het Duitse magazine Men's Car. De magazine ondervroeg 2.253 mannelijke automobilisten in de leeftijdscategorie 20 tot 50 jaar. BMW-rijders hebben 2,2 keer seks in de week. Porsche-rijders daarentegen zeggen 'het' maar 1,4 keer per week te doen.
 
Audi-klanten en Volkswagen-liefhebbers doen het ook goed. De eigenaren van een Audi bedrijven 2,1 keer per week de liefde, Volkswagen-rijders 1,9 keer per week. Ford-rijders doen het 1,7 keer per week en Mercedes-coureurs 1,6 keer.
 
Het gemiddelde van mannen met een Italiaanse auto is 2,0 keer per week, daar vlak achter zitten de rijders van een Franse auto met 1,9 keer per week. De 'Japanners' doen het 1,8 keer, de Zweedse rijders 1,6 keer en de Koreaanse liefhebbers 1,5 keer per week.
 
Twee bemerkingen :
1 ) Geldt dit ook voor vrouwen ?
2 ) Wat als je zelf met een BMW rijdt en je partner met een Peugeot ?

11:27 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

04-05-04

MUZIEK - Mijn wekelijkse top 3

Het was moeilijk kiezen deze week. Heb maar gekozen voor drie nieuwe namen, alhoewel ik Lenny Kravitz (Where are you running), Avril Lavigne (Don't tell me) en Basement Jaxx (Plug it in) nog altijd fantastisch vind. En dan ben ik Armand van Helden nog vergeten...
 
1 ) THE ZUTONS - Pressure point
Geschift en daarom fantastisch.
 
2 ) BEASTIE BOYS - Ch-check it out
Jawel, ze zijn terug !!!
 
3 ) SEELENLUFT - You come along
Dansen maar... Hoe meer ik dit nummer hoor, des te mooier het wordt.

14:17 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |