28-12-04

BOEKEN - Geestdrift (Daniel Hecht)

Inhoud :
 
'Geestdrift' is een literaire thriller van een grote intensiteit. Daniel Hecht duikt diep in de schaduwkant van onze hersenen en onze menselijke aard. Dit debuut, rijk aan neurologische en psychologische details, mondt uit in een huiveringwekkende climax die beangstigende vragen oproept over het wezen van het menselijk bestaan.
 
Het grote huis staat eenzaam op de heuvel. Het ziet er vredig uit, maar binnen is alles met ongekende gewelddadigheid gesloopt. De streek rond het huis wordt geplaagd door een serie verdwijningen en sterfgevallen.
 
Paul Skoglund lijdt aan het Tourette-syndroom, een hersenziekte die bizarre tics en onwillekeurige uitbarstingen veroorzaakt. Mede door zijn aandoening zit hij zonder werk. Met zijn onafhankelijke vriendin Lia en plaatselijke politieman ontdekt Paul een verband tussen het huis, de verdwijningen en vaag herinnerde flarden van zijn eigen jeugd......
 
Eigen oordeel :
Een spannend boek dat weet te verrassen van begin tot einde. Het lijkt allemaal vergezocht, maar uiteindelijk past alles precies in elkaar. Het bevat heel wat passages die je aan het denken zet. De personages zijn goed uitgewerkt. Het hoofdpersonage Paul is een anti-held en daarom vrij sympathiek. Zijn vrouwtje Lia lijkt een durfal, maar weet haar ventje te waarderen. Alleen Mo is het personage dat je in bijna elke thriller tegenkomt: een gescheiden politieman die zijn verleden achter zich aan zeult en die - hoe kan het ook anders - verliefd wordt op de perfecte en ongrijpbare (?) Lia...

17:33 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

2005 Ook voor jou en Leentje een héél gelukkig nieuw-blog-jaar !!!

Gepost door: Pliske | 03-01-05

Vraag aan een kenner (?) Opvallend bij het lezen van de latere boeken van Iles en Hecht: zelfde topografie (Louisiana), thema's (verdringing etc) Ben ik de enige die dit opvalt of zijn er meer mensen?

Gepost door: Frans | 14-06-08

De commentaren zijn gesloten.