15-06-05

Illegaal downloaden, een pest?

( bron : gva.be )
Spirit reageert tevreden op het rapport van de OESO dat aantoont dat er geen verband bestaat tussen het illegaal downloaden van muziek en de malaise in de muziekindustrie.
 
Voor de partij bewijst dit de noodzaak om het particulier downloaden te legaliseren. "De vervolgingen van kleine downloaders voor niet-commercieel gebruik moeten ophouden. Meer zelfs, een modern auteursrecht moet voorzien in een recht op downloaden voor privé-gebruik. Een zo breed mogelijke cultuurspreiding kan hand in hand gaan met andere vormen van vergoedingen aan auteurs en artiesten", stellen kamerfractieleider Koen T'Sijen en Vlaams parlementslid Bart Caron dinsdag in een mededeling.
 
De twee betreuren de reactie op het rapport van de IFPI, de spreekbuis van de muziekindustrie. "Zij deed het rapport af als 'gemaakt door hoge diplomaten die zich niet bewust zijn van de problemen waarmee de platenmaatschappijen en hun artiesten kampen'. Dit is gewoon flauw, inhoudsloos en maakt duidelijk dat de industrie het steeds moeilijker krijgt om geloofwaardig te blijven in haar heksenjacht tegen het downloaden", menen de Spirit-parlementsleden.

17:59 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.