31-07-05

CD - Armand van Helden - Nympho

( bron: Stubru )
 
Armand Van Helden houdt van: house, rock en de 80’s. Dat hij de drie verenigd heeft op zijn nieuwe plaat mag dus niet echt een verrassing genoemd worden. Drie nummers kenden we al, en ze waren er alledrie ‘lap op’. De man zijn reputatie indachtig (van Witch Doctor over The Funk Phenomena, Entre Mi Casa en You Don’t know Me tot Koochy) zag het er dus behoorlijk goed uit voor ‘Nympho’. Helaas neemt zijn voorliefde voor gitaren het nu en dan van hem over en zijn niet alle gastvocalisten (uit zijn ongetwijfeld brede vrienden- en vriendinnenkring) even zorgvuldig uitgekozen.
 
‘Hear My Name’ klonk kinky en catchy, ‘My My My’ was één van dé hits van vorig jaar (en doet nog altijd dansvloeren allerhande vollopen) en de nieuwe ‘Into Your Eyes’ lijkt – naast een doorslagje van ‘My My My’ – een nummer dat er helemaal klaar voor is om ergens hoog in de hitlijsten te belanden. Op zoek naar meer potentiële floorfillers? Beluister ‘When The Lights Go Down’ dan maar eens (een instanthit, opgebouwd volgens de regels van het boekje), of ‘Hot City Nites’ (die baslijn!). Maar daarmee hebben we het beste gehad. Zoals gezegd ook een paar mindere nummers, en dat zijn niet toevallig diegene waarop ene Virgin Killer de “zang” voor zijn rekening neemt. Geroep en geschreeuw op een ongeïnspireerde gitaarriff. De opener ‘Nympho’ kan er nu nog mee door, maar ‘Brainwashing’ en ‘Got Over You’ zijn ronduit slecht. En ‘Juicy Juicy’ klinkt als ‘Flashdance’ van Deep Dish versus ‘Jump & Shout’ van Basement Jaxx, maar de tekst ‘The girl is so juicy juicy’ (x100) kan me nét niet genoeg boeien. Noem de manier van zingen ‘punk’, ik noem het gewoon ‘irritant’.
 
Twee opmerkingen nog. 1. Op deze cd staan de radioversies van de nummers, geen lang uitgesponnen en mooi opgebouwde clubversies. Ik vind dat een nadeel, anderen zullen dat een voordeel vinden. 2. Chapeau voor wie deze cd in één keer kan beluisteren, zonder de fastforward-knop in te drukken. Want: alle nummers zijn volgens het oeroude Armand Van Helden-recept gebrouwen, en dat kan na een tijdje behoorlijk gaan vervelen.
 
Een sterke verzameling singles dus, maar de som is blijkbaar niet altijd meer dan de delen. (ns)

Tracklist :
1. Nympho (feat. Virgin Killer)
2. Come play with me
3. Into your eyes
4. Sugar (feat. Jessy Moss)
5. Brainwashing (feat. Virgin Killer)
6. Hear my name (feat. Spalding Rockwell)
7. Hot city nites
8. Jenny (feat. Spalding Rockwell)
9. When the lights go down
10. Juicy juicy (feat. Virgin Killer)
11. MY MY MY
12. Got over you (feat. Virgin Killer)
13. The teardrop (feat. Tim Holtom)

20:20 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.