18-08-05

PODIUM : Zomer van Antwerpen - Carnesky's ghost train

Beoordeling : 3/5
 
Een heuse kermisattractie. Leuk ineengestoken, maar totaal niet griezelig en allemaal heel minimalistisch. Geen grootse decors zoals eerst verwacht. Conclusie: wil je echt griezelen, ga dan naar Halloween in Warner Bros Duitsland. Da's pas onvergetelijk !!!
 
Inhoud (zie website "zomer van antwerpen")
 
Hou je vast! Het wordt een woelige reis! Hou je handen, voeten en hoofden binnen! Blijf te allen tijde zitten!

De vrouwelijke wachter die je in de wagonnetjes doet stappen laat niet met zich sollen. Maar voor je het weet zit je in een heel andere wereld. Droombeelden waarbij werkelijkheid en magie nauwelijks van mekaar te onderscheiden zijn, schrijnende scènes die je naar de keel grijpen, wondermooie momenten die je nog weken door het hoofd flitsen en verrassingen waar je nekharen overeind van gaan staan.
 
Carnesky’s Ghost Train duurt niet meer dan 12 minuten, maar je beleeft eeuwen Europese cultuur én de ervaring van vele vrouwen. Dochters, minnaressen en de overlevenden van de holocaust, migraties en hedendaagse seksslavernij: de trein voert langs hun levens, je voelt hun pijn, je droomt hun dromen.

De reis die Marisa Carnesky, zelf afkomstig uit een Joodse familie die uit Letland naar West-Europa vluchtte, je voorstelt kan je op heel wat manieren interpreteren. Het is op zijn minst één van de meest fantastische kermisattracties die je ooit meemaakte. Maar evengoed een eigenzinnige visie op de Oost-Europese migratiegeschiedenis, die nog steeds pijnlijk actueel is.
Een technisch perfecte mix van theater en illusies (van de hand van Paul Kieve die ook de Harry Potter films van magie voorzag) met heel veel hart en ziel, gespeeld door actrices die allemaal uit geëmigreerde families komen.
 

14:16 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.