18-08-05

PODIUM : Zomer van Antwerpen, Cul-de-sac

Beoordeling:  2/5
 
Origineel decor: buiten onder een echte brug in de Dam-wijk. Maar hier blijft het bij. Het verhaal blijft steken in saai gezever. Er gebeurt niet echt iets en dat is jammer, want het had potentieel. Kijken naar "niets", da's ook nie alles he.
 
Inhoud :
 
Ergens onder een brug in Antwerpen, beschut voor de regen die maar niet schijnt te willen ophouden, speelt een tragikomisch stukje straattheater door twee clochards. Je kent ze wel, je loopt ze voorbij aan de supermarkt of aan het station. Ze nemen je mee op een theatrale reis langs de zelfkant van het leven. Een dagelijkse vaudeville die zich bezig houdt met het weer, de nood aan een regenjas en paraplu, hun knapzak en een fiets. Ze maken afspraken die ze niet nakomen. Of wel, maar dan op het verkeerde moment, eerder bij toeval...
 
Maar bovenal wordt er oneindig gediscuteerd over ondefinieerbare zaken, hoofdbrekers, de stemmen in hun hoofd. Er worden vragen gesteld die geen antwoord hebben. En ze praten over hun eindeloze verbijstering en aanhoudende angst.

Hun wereld is er één van scherts, gruwel, ruzie, grappen en grollen en absurde logica. Een carnavalesk universum dat de ingrediënten levert voor een bizarre en komische theatershow.
Een dronken draaiorgel begeleidt deze imaginaire reis die nergens begint, en nergens naar leidt. Maar stap voor stap nemen de twee zwervers je mee in hun absurde bestaan, zodat je minder en minder toeschouwer wordt, maar deelgenoot aan een gezamenlijk verhaal.
 
Tekst en Regie: Remko Van Damme, Spel: Remko Van Damme, Johan De Schutter en Daniël Moons, Vormgeving: Myriam Van Gucht, ism The Service vzw

14:14 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.