30-12-05

FILM - Saw (2004)

Saw is een van de meest schitterende horror films die ik de laatste tijd gezien heb. Het uitgangspunt is simpel: twee mensen ontwaken vastgeketend in een smerige badkamer. Ze zijn het onderwerp van een smerig "spel". Willen ze overleven,dan moeten ze een gruwelijke opdracht uitvoeren: de andere doden. Meteen het begin van een psychologisch spel, al moet ik zeggen dat de dialogen en de personages beter uitgewerkt hadden mogen zijn. Gelukkig wordt dit goedgemaakt door het verhaal zelf en de spanning. Gruwelijk waren de verschillende horrorscenes. In het biezonder de flash backs over vorige slachtoffers. De manier waarop zij tot hun einde zijn gekomen: om eerlijk te zijn fascineert het me wel. Hoever is een mens bereidt te gaan om te overleven? Het uitgangspunt van deze film.
 
Fiche :
Mijn score: 4/5
Thriller / Horror
102 minuten
geregisseerd door James Wan
Acteurs: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover
Meer lezen? klik dan: http://www.moviemeter.nl/film/19718
Trailers van Saw 2 : http://www.saw2.com

00:48 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-12-05

AUTO - Peugeot 907

Ne echte ferrari killer, niet alleen kwa uiterlijk, maar ook kwa techniek. Alleen jammer dat het hier gaat om een prototype. Soit, dromen mogen we altijd he...

19:32 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

MUZIEK - Neil Young

Eerder reeds gepost op http://epic.skynetblogs.be .
 
Zelden zo'n veelzijdig iemand meegemaakt als Neil Young. Van rock tot blues, folk tot garage rock, hij heeft het allemaal wel uitgeprobeerd. Neil is een artist die constant met zijn vak bezig is. Zijn meer dan vijftig platen zijn slechts een beperkte weerspiegeling van zijn enorme oeuvre dat nooit is uitgebracht. Wat hem zo typeert, is het feit dat ie eigenzinnig zijn eigen weg gaat. Niet voor niets kreeg hij de bijnaam "the loner".

Als we hem dan toch in hokjes moeten indelen, dan kan men globaal gezien 2 verschillende Neil Young's onderscheiden: de country rock-Neil (accoustische gitaar, mondharmonica en fragiele stem zoals we die kennen op "Harvest", "Harvest moon" en het recente "Prairy wind") en de Neil die om de zoveel tijd zijn duivels los laat samen met zijn begeleidingsband Crazy Horse: de grunge en garage-rockende Neil ("Ragged glory", "Year of the horse" en "Weld").

Wat Neil Young kenmerkt is zijn hoge en onvaste falsetstem. Het hoge nasale dat door velen veracht wordt. Maar niet alleen zijn stem is fragiel. Zijn gitaarwerk, hoe krachtig het ook klinkt, is vrij simpel. Technisch is het vrij beperkt, maar toch straalt er een enorme magie van uit: op een of andere manier wordt het boeiend en meeslepend. Door zijn ongepolijste stijl beschouwen velen hem als de voorloper van de grunge.

Niet alleen zijn stijl is breekbaar, ook in de songteksten zelf legt ie zijn ziel bloot. Veel van zijn songs behandelen universele thema's als eenzaamheid en (onbereikbare) liefde. Daarnaast ook enkele politieke/maatschappelijke songs. Een laatste thema dat steeds terugkeert is Neils liefde voor moedertje aarde.

Tenslotte dit: Neil Young is een zanger die de pest heeft aan succes. Telkens het bergop ging met zijn carriere, brengt ie een ontoegankelijke plaat uit. Dieptepunt in dat opzicht vormen de jaren tachtig. Met ra-ac-tor en trans ging hij zo ver dat het tot een contractbreuk kwam met platenfirma Geffen. Eigenzinnige en onvoorspelbare Neil: zo hebben we het graag...

Discografie :
1967 Buffalo Springfield
1967 Buffalo Springfield Again
1968 Last Time Around (buffalo springfield)
1969 Neil Young
1969 Everbody Knows This Is Nowhere (met Crazy Horse)
1970 After the Gold Rush
1970 Déjà Vu (Crosby, Stills, Nash & Young)
1971 Four Way Street (Crosby, Stills, Nash & Young)
1972 Harvest (met The Stray Gators)
1972 Journey Through the Past
1973 Buffalo Springfield (compilatie)
1973 Time Fades Away (met The Stray Gators)
1973 Tonight's The Night
1974 On the Beach
1974 So Far (Crosby, Stills, Nash & Young)
1975 Zuma (met Crazy Horse)
1976 Long May You Run (met Stephen Stills, de "Stills-Young Band")
1977 American Stars'n'Bars
1977 Decade
1978 Comes A Time
1979 Rust Never Sleeps (met Crazy Horse)
1979 Live Rust (live met Crazy Horse)
1980 Where the Buffalo Roam
1980 Hawks and Doves
1981 Re-ac-tor (met Crazy Horse)
1982 Trans
1983 Everybody's Rockin' (met Shocking Pinks)
1985 Old Ways
1986 Landing on Water
1987 Life (met Crazy Horse)
1988 This Note's For You (met The Bluenotes)
1988 American Dream (Crosby, Stills, Nash & Young)
1989 Freedom
1990 Ragged Glory (met Crazy Horse)
1991 Weld (live met Crazy Horse)
1991 Arc (live met Crazy Horse)
1992 Harvest Moon
1993 Lucky Thirteen
1993 Unplugged
1994 Sleeps With Angels (met Crazy Horse)
1995 Mirror Ball (met Pearl Jam)
1996 Dead Man (soundtrack)
1996 Broken Arrow (met Crazy Horse)
1997 Year of the Horse (live album met Crazy Horse)
1999 Looking Forward (Crosby, Stills, Nash & Young)
2000 Silver & Gold
2000 Road Rock Vol. 1
2002 Are You Passionate? (met Booker T and the MG's)
2003 Greendale (met Crazy Horse)
2004 Greatest Hits
2005 Prairie Wind

14:39 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-05

MEDIA - Barbie en folteren

Kinderen houden van geweld, meer nog : ze folteren de "persoon" die ze ooit zo lief hadden. Ik heb het over de barbie pop. Het meest misbruikte object ter wereld. Ze wordt onthoofd, in brand gestoken, de haren worden uitgetrokken, ... je kan het zo gek niet bedenken. Zit er een moordenaar in elk van ons of is het eerder een zich afreageren van pubers t a v hun kindertijd? Wie zal het zeggen?

20:51 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-12-05

FILM - Gothika

Gothica is een film die ik al lang wou zien. Niet alleen vanwege Halle Berry want sinds iedereen haar wel ok vindt, is ze voor mij minder interessant geworden. Nee, het onderwerp spreekt me wel aan: krankzinnigheid en/of het contact met geesten. Kijk, ik kan onmogelijk aannemen dat het leven eindigt als we sterven, want dan heeft het allemaal geen zin he. En toch vind ik het raar dat we daar zo weinig van merken, van al die geesten/mensen/dierbaren om ons heen. Weet je, waarom zoeken ze geen contact met ons en / of waarom zijn we er blind voor? God, ik zou dolgraag nog eens met mijn pa praten, maar het lukt me maar niet...
 
Inhoud: Een psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren. Terwijl ze radeloos haar geheugen tracht terug te krijgen, merkt ze dat een wraakzuchtige geest haar manipuleert.
 
Meer hierover: http://www.moviemeter.nl/film/14496
 
Fiche :
Genre : Horror 98 minuten
Regisseur : Mathieu Kassovitz
Acteurs : Halle Berry, Penélope Cruz
Mijn oordeel: 4 / 5

22:04 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-12-05

MEDIA - Dana Winner in P-magazine

De voorbije week met pretoogjes de hele controverse gevolgd rond de foto-reportage van Dana Winner in P-magazine. Heel wat mannen voelden zich op hun pik getrapt omdat ze liever geilen op jongere meisjes. Om eerlijk te zijn, ik snap het niet: Dana ziet er toch nog altijd kei-leuk uit? Veel beter dan voor een honderdste keer Veronique de Cock zou ik zo zeggen... Soit, k zal het wel nie helemaal snappen, want ik ben nu eenmaal vrouw.

16:00 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-12-05

CULTUUR - Hindoeisme

Door mijn werk heb ik geregeld contact met mensen over de hele wereld. Vandaag had ik het voorrecht te spreken met Shivali, een indische vrouw. Mijn vraag over de herkomst van haar naam, leverde een hele uitleg op over het hindoeisme.
 
In principe kent het Hindoeisme een heleboel goden. Basis echter vormt de levenscyclus en die worden voorgesteld door 3 goden: Brahma/Vishnu/Shiva. Brahma is de "creator", de schepper die de geboorte voorsteld. Vishnu is de beschermgod. Alles wat leeft moet beschermd worden. Tenslotte heb je Shiva, de destroyer. Want jammer genoeg blijf je niet leven...
 
Alle drie zijn ze getrouwd. Lashmi, goddess of wealth is Vishnu's vrouw. Saraswati (goddess of learning) behoort Brahma toe en Shiva is getrouwd met Parvati (goddess of strength). Een uitleg geven over alle andere goden, zou me te ver brengen. Toch 1 opmerkelijk figuur: lord Ganesha, zoon van Shiva. Iedereen heeft ooit wel eens een afbeelding van hem gezien. Het is namelijk de god met het olifantenhoofd. Betekenis hiervan: zijn grote oren willen zeggen dat ie al je gebeden zal horen, maar je zult geduld moeten uitoefenen want de lotusbloem in 1 van zijn 4 handen staat symbool voor geduld....
 
Genoeg voor vandaag, niet? de rest volgt later wel.

19:15 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |