17-03-06

BOEK - De Da Vinci Code - Vrouw en Kerk

De Kerk heeft er alles aan gedaan om de vrouw in een hoekje te drummen. Maar ooit werd het vrouwelijke verheerlijkt. De Godin (maan) en De God (zon) hielden elkaar in evenwicht. Het was een samenleven in harmonie. Dit evenwicht raakte echter mede door de invloed van de kerk verstoord. De nadruk kwam te liggen op het mannelijke (oorlog, competitie, prestatiedrang). Al wat vrouwelijk was, werd een bedreiging en diende uitgeroeid te worden. Miljoenen vrouwen kwamen op een brandstapel terecht en de kerk werd een instituut dat enkel belust was op macht. Een bende oude seniele mannen die zich vertegenwoordiger van God noemen... Yeah right.

Meteen begon ook de grootste lastercampagne uit de geschiedenis. Maria Magdalena, echtgenote van Jesus, werd omschreven als een hoer. Alle evangelies die het tegendeel beweerden, werden beschouwd als heidens en werden vernietigd. Van de honderden geschriften, bleven er slechts vier over en dat noemen we tegenwoordig het nieuwe testament.

Sommige theorieen gaan nog een stap verder: er wordt beweerd dat Maria Magdalena zwanger was van Jesus en naar Frankrijk vluchtte. Het nageslacht van Jesus zou daar nog verderleven.

Ik weet wel, de Da Vinci Code is fictie, maar toch kan het nooit kwaad eens wat na te denken over vanalles en nog wat: Waarom wordt de vrouw door de kerk genegeerd? Waarom mogen we geen priester worden? Waarom noemen we een instituut dat zich op de rug van zijn gelovigen verrijkt, een kerk? Waarom ...?

00:37 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Blogs newsletter Dag Lisbeth,
Wist je dat http://quepasa.skynetblogs.be vermeld werd in de eerste blogs newsletter die op 25 000 exemplaren verzonden is!
We hopen dat die reclame je vele bezoekers zal opleveren.
Die newsletter is ook online beschikbaar op het volgende adres: http://cmail.skynet.be/SKY/skynetblogs/03_m/mail_nl.htm
Het hele Skynet Blogs-team wenst je proficiat :-)

Gepost door: Skynet | 17-03-06

pastoorrs....... bweeik dom-bisdom en aartsbisdom zeker:-)

Gepost door: willy | 18-03-06

De commentaren zijn gesloten.