08-04-06

MUZIEK - P!nk is back (stupid girls)

P!nk is terug van weggeweest. Net een nieuwe cd uit en een nieuwe tournee die haar ondermeer naar het Sportpaleis in Antwerpen brengt. Vandaar ook de vele interviews in bijna elk boekje. Uit die interviews heb ik twee thema's onthouden: haar uithaal naar artiesten zoals Britney Spears en haar bekentenissen ivm drugsgebruik.

Ik citeer (diverse bronnen):

De 26-jarige zangeres heeft geëxperimenteerd met uiteenlopende soorten drugs. "Noem het maar op, ik heb alles genomen", vertelt ze. Ze gebruikte ook heroïne. "Heroine is een verschrikkelijk iets.Ik heb gezien wat het met mensen kan doen. Ik heb drie vrienden begraven na een overdosis."

Redding

Pink ziet haar carrière als een redding. "Voor mij waren drugs een afleiding op weg naar mijn uiteindelijke doel", vertelt ze. "Dat doel is het leven dat ik nu leid."

Ze is in 1995 gestopt met drugsgebruik en ze zegt daarna nooit meer iets tot zich te hebben genomen. Haar leven als artiest speelt daarbij een belangrijke rol volgens de zangeres. Door haar optredens verveelt ze zich nooit, de behoefte om naar de drugs te grijpen is daardoor volgens haar verdwenen. "Verveling is de aanleiding van problemen voor veel mensen."

Parodie

Haar nieuwe videoclip, voor het nummer 'Stupid girls', is een parodie op het gedrag van onder anderen Paris Hilton en Jessica Simpson. De clip laat zien hoe 'nep' beroemdheden kunnen zijn. De zangeres wil duidelijk maken dat jonge vrouwen meer ambities moeten hebben dan alleen een popidool worden, winkelen en uitgaan.

"Vrouwen hebben heel lang gevochten voor alles wat we vandaag de dag hebben", verduidelijkt ze. "En het geforceerde beeld dat Paris en anderen laten zien, neemt ons dertig jaar mee terug in de tijd. Ik zou willen dat er meer voorbeelden zijn van mensen die intelligent én sexy zijn."

,,Vrouwen zijn daar alleen maar versiering, zoals auto's en gouden kettingen.'' Pink (26) - die het haar single Stupid Girl veel succes heeft - legt de schuld niet alleen maar bij de mannelijke hiphoppers, maar ook bij haar seksegenoten.

Zij vindt het ,,verdomd armetierig dat veel meisjes zich prostitueren om bij MTV een keer door het beeld te mogen lopen. Ze geloven dat zij hun vrouwelijke zelfbewustzijn laten zien als zij in een video van 50 Cent hun schaamhaar laten zien.''

 

Reeds verschenen op mijn muziekblogje.

14:01 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.