29-04-06

MEDIA - MP3 moord

Vorige maand klonk het: kleine criminaliteit is niet onze prioriteit.
Vandaag hoor ik: spijbelen en pesten moeten streng bestraft worden...
Ofte hoe een moord alles kan omgooien...

09:47 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-06

VERHAAL - Met de motor naar Tsjernobyl (20 jaar later)

Een reuzenrad... nu verlaten maar op de dag van de ramp vol kinderen. Wat er van hen geworden is weet niemand. Wat achterblijft: een niemandsland, officieel onbewoond, maar enkelen durfden het aan of hadden geen alternatief: ze zijn gebleven.

Deze website vertelt het verhaal van een moedige (of roekeloze) vrouw die op haar motor het gebied doorkruist. Een heleboel foto's die tot de verbeelding spreken. Het verhaal eindigt bij de kerncentrale van Tsjernobyl zelf en zijn nieuwe sarcofaag. Een moderne piramide...

23:52 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-06

FILM - White Noise (2005)

"I see dead people". Nee, ik ga het niet hebben over the 6th sense, maar over "White noise", een filmpje dat we onlangs gezien hebben. Sommige mensen gaan wel echt ver, is mijn conclusie na het zien van deze film. Dagenlang naar sneeuw kijken op je tv, in de hoop ooit eens je geliefde weer te zien. Bovendien niet zonder gevaar he, want er zijn ook boze geesten en wat die willen.... dat kan je beter nie weten!
"Een mens kan zich afvragen of het niet veel handiger zou zijn om een oude home-video in de recorder te floepen en daarnaar te kijken, in plaats van te wachten tot de dame haar vage gezicht eens laat zien in de sneeuw,"  zo las ik het op digg.be . Gelijk hebben ze! en bovendien zouden wij bespaard blijven van zulke onzin. De film is traag, totaal oninteressant en een samenraapsel van verschillende scenes. Enkel de laatste tien minuten barst ie in al zijn hevigheid los. Te laat om ons nog te boeien...

Fiche :
Genre : Drama / Thriller
Duur : 101 minuten
Acteurs : Michael Keaton
Regisseur : Geoffrey Sax
Officiele site : Klik hier
Score : 2,5/5

16:41 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-06

MEDIA - Wim Oosterlinck naar Q music

Een van mijn eerste postjes: het bezoek van Roxane aan de ochtendshow van Wim Oosterlinck. Twee of drie jaar later ben ik geen Roxanne fan meer en ook Wim heeft er gelegen. Meneer vertrekt naar Q-music. Niet voor het geld ("er is nooit over geld gesproken"), ook niet voor de muziek ("mijn autoradio blijft op Stubru staan"), maar vanwege de jingles (echt waar). Hoe het zal aflopen? Wel, kijk maar naar wat er van de andere ex-VRT vedetten bij VTM en co is geworden.

In ieder geval: Roos is back!!! Toeval, nu we ook van Stubru-tv kunnen genieten?

22:24 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-04-06

MUSEUM - Van Gogh Museum

Vorig weekendje mocht niemand minder dan Van Gogh zich verheugen op ons bezoekje. Of ie er blij mee was, weet ik nie, want hij kan het nie meer navertellen. We hebben genoten van zijn collectie, al had ik na het tiende zelfpotret de indruk: der mankeert iets. Een oor, fluisterde iemand ons in. Stom, je schildert een schilderij en vergeet n oor. Niet te verwonderen dat ie van pure miserie dan maar zijn eigen oor heeft afgehakt. Op die manier moest ie zijn schilderij niet weggooien en opnieuw beginnen. Slimme jongen, die Van Gogh... (voor een al dan niet virtueel bezoek aan het van Gogh museum: klik hier

19:58 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-06

BOEK - Amelie Nothomb - Zwavelzuur

Pas gelezen: Zwavelzuur van Amelie Nothomb. Big Brother maar dan in een concentratiekamp. Het verhaal is simpel maar biedt voldoende stof tot nadenken: mensen die van straat worden geplukt, worden gedeporteerd en in een concentratiekamp belanden. Enige verschil met 40-45: de aanwezigheid van camera's. Het betreft hier immers een soort reality-tv-show. Mensen die ten behoeve van het spectakel (brood en spelen) worden gefolterd en afgeslacht als dieren... Het lijkt veraf maar... (later meer daarover)

16:18 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-04-06

MUZIEK - Graf Jim Morrison (Pere Lachaise Parijs)

Een foto van n grafzerk bovenaan een blog. Of ik gek ben? Neen hoor. Beste mensen, dit is niet zomaar een graf, dit is het graf van Jim Morrison. Voor ons een echt bedevaartsoord geworden. Elke keer we in Parijs zijn (een tweetal keer per jaar), zoeken we hem op. Jim ligt in een doodgewoon graf, gekneld tussen de vele anderen. Niks speciaals zou je zo zeggen, maar toch hangt er een speciaal sfeertje. Zeker op een druilerige novemberdag. Hand in hand zwijgend het kerkhof opwandelen. Het is doods, enkel het geluid van onze hakken op de kasseien is te horen. Middenin de vele andere graven, dat ene speciale. Dag en nacht bewaakt door een politieagent. Naast die eenzame lantaarnpaal. En als je heel stil bent, dan hoor je in de verte de stem van Jim... Jim die nog een allerlaatste liedje zingt...

 

This is the end, Beautiful friend
This is the end, My only friend, the end
Of our elaborate plans, the end
Of everything that stands, the end
No safety or surprise, the end
I'll never look into your eyes...again
Can you picture what will be, So limitless and free
Desperately in need...of some...stranger's hand
In a...desperate land
Lost in a Roman...wilderness of pain
And all the children are insane, All the children are insane
Waiting for the summer rain, yeah
There's danger on the edge of town
Ride the King's highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Ride the snake, ride the snake
To the lake, the ancient lake, baby
The snake is long, seven miles
Ride the snake...he's old, and his skin is cold
The west is the best, The west is the best
Get here, and we'll do the rest
The blue bus is callin' us, The blue bus is callin' us
Driver, where you taken' us
The killer awoke before dawn, he put his boots on
He took a face from the ancient gallery
And he walked on down the hall
He went into the room where his sister lived, and...then he
Paid a visit to his brother, and then he
He walked on down the hall, and
And he came to a door...and he looked inside
Father, yes son, I want to kill you
Mother...I want to...fuck you
C'mon baby, take a chance with us X3
And meet me at the back of the blue bus
Doin' a blue rock, On a blue bus
Doin' a blue rock, C'mon, yeah
Kill, kill, kill, kill, kill, kill
This is the end, Beautiful friend
This is the end, My only friend, the end
It hurts to set you free
But you'll never follow me
The end of laughter and soft lies
The end of nights we tried to die
This is the end

( The doors - The end )

Reeds verschenen op mijn muziekblogje.

17:03 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HUMOR - Blonds against war

09:46 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-06

AUTO - BMW Z4 race versie

 

Commentaar overbodig zeker ?

22:14 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-06

MUZIEK - P!nk is back (stupid girls)

P!nk is terug van weggeweest. Net een nieuwe cd uit en een nieuwe tournee die haar ondermeer naar het Sportpaleis in Antwerpen brengt. Vandaar ook de vele interviews in bijna elk boekje. Uit die interviews heb ik twee thema's onthouden: haar uithaal naar artiesten zoals Britney Spears en haar bekentenissen ivm drugsgebruik.

Ik citeer (diverse bronnen):

De 26-jarige zangeres heeft geëxperimenteerd met uiteenlopende soorten drugs. "Noem het maar op, ik heb alles genomen", vertelt ze. Ze gebruikte ook heroïne. "Heroine is een verschrikkelijk iets.Ik heb gezien wat het met mensen kan doen. Ik heb drie vrienden begraven na een overdosis."

Redding

Pink ziet haar carrière als een redding. "Voor mij waren drugs een afleiding op weg naar mijn uiteindelijke doel", vertelt ze. "Dat doel is het leven dat ik nu leid."

Ze is in 1995 gestopt met drugsgebruik en ze zegt daarna nooit meer iets tot zich te hebben genomen. Haar leven als artiest speelt daarbij een belangrijke rol volgens de zangeres. Door haar optredens verveelt ze zich nooit, de behoefte om naar de drugs te grijpen is daardoor volgens haar verdwenen. "Verveling is de aanleiding van problemen voor veel mensen."

Parodie

Haar nieuwe videoclip, voor het nummer 'Stupid girls', is een parodie op het gedrag van onder anderen Paris Hilton en Jessica Simpson. De clip laat zien hoe 'nep' beroemdheden kunnen zijn. De zangeres wil duidelijk maken dat jonge vrouwen meer ambities moeten hebben dan alleen een popidool worden, winkelen en uitgaan.

"Vrouwen hebben heel lang gevochten voor alles wat we vandaag de dag hebben", verduidelijkt ze. "En het geforceerde beeld dat Paris en anderen laten zien, neemt ons dertig jaar mee terug in de tijd. Ik zou willen dat er meer voorbeelden zijn van mensen die intelligent én sexy zijn."

,,Vrouwen zijn daar alleen maar versiering, zoals auto's en gouden kettingen.'' Pink (26) - die het haar single Stupid Girl veel succes heeft - legt de schuld niet alleen maar bij de mannelijke hiphoppers, maar ook bij haar seksegenoten.

Zij vindt het ,,verdomd armetierig dat veel meisjes zich prostitueren om bij MTV een keer door het beeld te mogen lopen. Ze geloven dat zij hun vrouwelijke zelfbewustzijn laten zien als zij in een video van 50 Cent hun schaamhaar laten zien.''

 

Reeds verschenen op mijn muziekblogje.

14:01 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-06

BOEK - Dean Koontz - Huiveringen

Tijd voor eens iets spannends, niet? Dean Koontz dit keer. Een van mijn favoriete acteurs. "Huiveringen" beschrijft een medisch experiment waaraan de bewoners van een heel dorp aan worden onderwerpen. Via hersenspoeling wordt bewust ingegrepen op het onderbewustzijn van mensen. Het gevolg: iemand die spontaan tegen een muur rijdt, een ander die zijn hand vastnagelt, iedereen doet wat hen vertelt wordt. Klinkt het allemaal wat vergezocht? Wel besef dat er in het verleden heel wat wetenschappelijk onderzoek naar is verricht. Manipuleren van ons onderbewustzijn via de verborgen verleiders in reclame. Het hoofddoel: ons meer cola doen drinken, meer ... meer... meer...

23:24 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-04-06

Reclame, we ontsnappen er niet aan...

Reclame is overal...

12:31 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-04-06

Reclame

Heel wat mensen reageren tegen de reclamebanners die tegenwoordig bovenaan de blogs prijken... Mij stoort het niet zo erg, reclame heb je overal he. Uit nieuwsgierigheid toch volgende vraag: hoe denken jullie erover en waarom?

22:55 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-06

VAKANTIE - Avignon

Vorig weekend een tripje gemaakt naar Zuid-Frankrijk: Avignon, middenin de Provence. Het betreft hier een heel gezellig stadje met talrijke restaurantjes, verkeersvrije straatjes en 2 belangrijke bezienswaardigheden: de door het liedje beroemde brug (zie foto) en het pauzen-paleis.

Meer info:

 • Het Avignon-lied, inclusief MIDI versie
 • Avignon
 • Officiële site Avignon
 • Office du Tourisme Avignon
 • Festival van Avignon
 • Tenslotte nog dit: verblijven deden we in een heus verbouwd klooster. Luxueus en origineel! Een echte aanrader!!! ( => klik hier voor meer info )
  De rest moet je zelf maar ontdekken...

  17:38 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

  MEDIA - P-magazine - Steamy clips

  Deze week in P-magazine: de heetste videoclips. Waarschijnlijk het resultaat van een nachtje brainstormen tussen een aantal gefrustreerde mannen? Origineel is het al lang niet meer, kijk maar naar MTV. Videoclips vol negers met gouden kettingen en schaars geklede dames in bikinitopje. Als het kan samen in een cabrio... Niet echt interessant meer, vind ik. Wordt het eens niet tijd om de origineelste of grappigste clip te belonen? dan heb ik er zelf ook eens iets aan...

  00:44 Gepost door Lisbeth | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |