23-07-06

FILM - Pirates of the Carribean (part 2)

Goed nieuws, er is een vervolg gekomen op "Pirates of the carribean". Ik sta te popelen om de film te gaan zien, want ik ben grote fan van Johnny Depp. De manier waarop hij Jack Sparrow tot leven brengt. Schitterend gewoon. Het voorbije weekend met veel plezier enkele interviews doorgenomen.

Hieruit blijkt steeds de exentriciteit van Bratt. Tijdens interviews schept hij er genoegen in zich te gedragen als Jack Sparrow. Niet alleen verschijnt hij in full ornaat, ook zijn karakter lijkt te zijn aangetast door de personages die hij speelt. Duidelijk een acteur die moeite heeft zijn rol lost te laten. Ik citeer: "Tijdens het maken van een film ben ik zo gefixeerd op mijn personage dat mijn persoonlijkheid wordt aangetast. Dat heeft iets verslavends. Het is bijna een pervers genot om te denken en te praten als iemand anders."

,,Het leven is vreemd en onvoorspelbaar. Niemand verwachtte veel van Pirates. Het zeeroversgenre was dood en begraven. Alle pogingen piratenfilms te laten herrijzen waren roemloos geflopt. En plots was onze film een fenomeen. Ik kan me nog herinneren dat ik thuis in Frankrijk vroeg opstond om de fles voor mijn zoon Jack op te warmen. Ik zocht het Cartoon Channel op tv, maar hoorde ineens dat ik genomineerd was voor een Oscar. Zeer bizar. Ik ben gauw weggezapt naar Bugs Bunny en verkeerde in totale staat van ontkenning tot de telefoontjes binnenrolden. Veel logica zie ik in de nominatie nog steeds niet. Maar leuk was het wel."

Depp staat bekend om de excentrieke trekjes die hij in zijn personages legt. Dat kan wel eens een onsje te veel zijn. Neem nou de enge Michael Jackson-imitatie Willy Wonka uit Charlie and the Chocolate Factory. Captain Jack, de meest verwijfde piraat aller tijden, had ook zeer fout kunnen aflopen. Zit er wel een rem op bij de acteur? ,,Om te beginnen vind ik dat iedereen gek en raar is. Iedereen is een freak. Te veel mensen spelen het tegenwoordig echter op zeker en verbergen alle excentrieke trekjes. Mijn neiging is om ze juist te benadrukken. Ik draag mijn weirdo-button wellicht iets prominenter, maar in mijn ogen is dat niet meer dan normaal."

Wat psycho-analyse van en door de megaster is natuurlijk nooit weg, maar Depp vermijdt de vraag. Wat is het dat hem zo aantrekt in buitenissigheid, en is hij eigenlijk wel in staat tot het spelen van een gewone vent? ,,Ik heb heus wel eens rollen gespeeld waar nauwelijks een tic in zat. Denk bij voorbeeld aan Donnie Brasco. Maar uiteindelijk zijn er genoeg acteurs die goed zijn in dat soort rollen. Ik ben er echt van overtuigd dat we allemaal als moderne mensen zwaar tegen de gekte aanleunen, dus prefereer ik die trekjes op te zoeken. Ik ben me ervan bewust dat ik constant op het randje leef. Te veel mensen ontkennen hun gekte echter, er moet er ook eentje zijn die de dwaasheid omarmt." (bron Spitsnet.nl)

 

22:44 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (1) | Tags: film, johnny depp, pirates, carrebean, deel 2, interview |  Facebook |

Commentaren

Foutje? "Hieruit blijkt steeds de exentriciteit van Bratt."
Moet dat niet Johnny zijn?

Ik vond de film schitterend.
Voor wie zich zorgen maakt: je kan deze ook bekijken zonder het eerste deel gezien te hebben.

Gepost door: Bart | 25-07-06

De commentaren zijn gesloten.