30-07-06

BABE - Ann van Elsen & kinderen van Rio

Zoals elk jaar mogen we dankzij P ons weer vergapen aan een aantal "badpakkenspecials". Of vergapen een goed gekozen woord is, weet ik niet, want 4 keer na elkaar iemand als Joke van de Velde moeten aanschouwen, is eerder een straf dan een deugd.

Dit jaar trokken de dames naar Rio en meteen werd het nuttige aan het aangename gekoppeld. Mede dankzij de reportages en in het biezonder de inzet van Ann Van Elsen wist men "kinderen van Rio" in de kijker te zetten. Het betreft hier een hulporganizatie die zich bekommert voor de straatkinderen in Brazilie... U steunt hen toch ook? > Klik hier voor meer <

28-07-06

BLOGS - Blogs uit Israel / Libanon

" How many times must the cannonballs fly? "

Ooit werden Joden vervolgt en stierven velen een gruwelijke dood. Nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen. De schapen van toen, zijn nu wolven geworden. Libanon wordt tot puin herleidt. Wettige zelfverdediging of niet? Wie zal het zeggen...

Iedereen heeft zijn eigen mening over het conflict in het Midden-Oosten. Hoe het verder moet, da s nog onduidelijk. Wat ik wel weet, en zeker na het lezen van de blogs van mensen ter plaatse: dit is waanzin? Waarom toch?

Israelische blog :
"What Is Kofi Annan Smoking?"
"Every War Has Its Heroes"

Libanese blog:
In 1982, Italy won the world cup and Israelinvaded Lebanon. In 2006, Italy won the world cup and Israel invaded Lebanon...

03:34 Gepost door Lisbeth in Blog | Permalink | Commentaren (1) | Tags: blog, israel, libanon, oorlog |  Facebook |

26-07-06

FILM - Superman returns

Kunnen Indiers vliegen? Stomme vraag... tuurlijk niet. Toch dachten sommigen van wel na het zien van "Superman returns". Ze sprongen de dieperik in om dit te bewijzen en vlogen op die manier een nieuw leven tegemoet, maar of ze het zo bedoeld hadden? Only God knows.

Vandaar deze duidelijke boodschap: "Don't try this at home!" Tenzij je superman zijt natuurlijk.

22:02 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (1) | Tags: film, superman, returns, superman returns |  Facebook |

25-07-06

Pamplona - Running of the nudes

Enkele dagen voor de beruchte stierenrennen in Pamplona, trekt er een opvallende, want naakte, menigte door de straten van Pamplona: de running of the nudes. Dit als protest tegen het stierenvechten.

Om eerlijk te zijn, ik snapte al die heisa niet zo goed. Weet je, we eten elke dag koeien en ook die worden geslacht he... Tot ik er in de krant er een artikel over las. Weet je, die beesten worden speciaal miskweekt, zodat hun botten snel breken en ze door hun benen zakken tijdens de gevechten. Verder worden hun horens afgebot, krijgen ze vanalles in hun ogen om ze te desorienteren, worden ze afgemat de dagen voor de rennen en ga zo maar door. Vandaar dat ik ook nu geneigd ben te zeggen: stoppen met dat soort praktijken, maar of ik daarvoor naakt op straat zou lopen, dat weet ik nog ni zenne.

Meer lezen?  Hier klikken.

Zomer van Antwerpen - Taoub

In het kader van de zomer van Antwerpen gaan kijken naar Taoub, een groep acrobaten uit Marokko. De voorstelling is een mengeling tussen Marokkaanse muziek, dans, theater en acrobatie. Het geheel is vrij sober en toch weet ze telkens weer te verrassen. Het enige stuk decor is een enorm doek, maar geloof het of niet, je beseft maar half wat je daarmee kunt doen.

Jammer genoeg ging de voorstelling door in een circustent. Gezien het warme weer een hele beproeving. Maar laten we aub niet gaan klagen over een teveel aan zon, want voor je t weet gaat het een hele maand regenen en da s nog veel erger.

Meer weten: >>> even hier klikken <<< 

BLOG - A-Woman

En het blogje van de week is geworden.... trommelgeroffel.... : A-woman. Niet echt een moeilijke keuze, want het blijft een van de blogjes waar ik graag kom. Ze schrijft vlot over de dingen die mij het meest interesseren: de relatie/verschillen tussen man en vrouw ofte de "dingen des levens" zoals ze dat zelf zo mooi verwoordt.

17:40 Gepost door Lisbeth in Blog | Permalink | Commentaren (0) | Tags: favorite, blog, a-woman, link, web |  Facebook |

CLIP - Perfect girl


Perfect

09:14 Gepost door Lisbeth in Clip | Permalink | Commentaren (0) | Tags: clip, perfect, girl, beach, stripping, string |  Facebook |

24-07-06

SONG - Peter Bjorn And John - Young folks

Een liedje dat al dagen door mijn hoofd spookt en waar ik heel happy van word: "Young folks" van Peter Bjorn en John. Je kent het niet? shame on you. Het wordt al dagen grijs gedraaid op Stubru. Effe opnieuw horen? gewoon op de foto hiernaast klikken... Plezier gegarandeerd.

Momenteel nog altijd druk op zoek naar de lyrics. Ik vind ze wel!!! Later meer dus...

Ander leuks :

The raconteurs - Steady as she goes
A Brand - Beauty booty killerqueen
The Automatic - Monster
The kooks - Naieve
( verscheen eerder op mijn muziekblogje)UPDATE - Nieuwe categorieen

Jipie, ja hey. Daarnet speciaal voor jullie 3 nieuwe categorieen aangemaakt:
- Blog : ik blader dagelijks door een hele reeks blogjes en kom geregeld enkele pareltjes tegen. Vandaar dat het me niet meer dan logisch leek, om af en toe een daarvan in de spotlights te zetten, niet?
- Babe :  Nee geen blote vrouwen, wel af en toe een leuk berichtje over BV's ofte bekende vrouwen.
- Clip : Leuke clips.

23:07 Gepost door Lisbeth in Update | Permalink | Commentaren (0) | Tags: update, blog, categorie, babe |  Facebook |

23-07-06

FILM - Pirates of the Carribean (part 2)

Goed nieuws, er is een vervolg gekomen op "Pirates of the carribean". Ik sta te popelen om de film te gaan zien, want ik ben grote fan van Johnny Depp. De manier waarop hij Jack Sparrow tot leven brengt. Schitterend gewoon. Het voorbije weekend met veel plezier enkele interviews doorgenomen.

Hieruit blijkt steeds de exentriciteit van Bratt. Tijdens interviews schept hij er genoegen in zich te gedragen als Jack Sparrow. Niet alleen verschijnt hij in full ornaat, ook zijn karakter lijkt te zijn aangetast door de personages die hij speelt. Duidelijk een acteur die moeite heeft zijn rol lost te laten. Ik citeer: "Tijdens het maken van een film ben ik zo gefixeerd op mijn personage dat mijn persoonlijkheid wordt aangetast. Dat heeft iets verslavends. Het is bijna een pervers genot om te denken en te praten als iemand anders."

,,Het leven is vreemd en onvoorspelbaar. Niemand verwachtte veel van Pirates. Het zeeroversgenre was dood en begraven. Alle pogingen piratenfilms te laten herrijzen waren roemloos geflopt. En plots was onze film een fenomeen. Ik kan me nog herinneren dat ik thuis in Frankrijk vroeg opstond om de fles voor mijn zoon Jack op te warmen. Ik zocht het Cartoon Channel op tv, maar hoorde ineens dat ik genomineerd was voor een Oscar. Zeer bizar. Ik ben gauw weggezapt naar Bugs Bunny en verkeerde in totale staat van ontkenning tot de telefoontjes binnenrolden. Veel logica zie ik in de nominatie nog steeds niet. Maar leuk was het wel."

Depp staat bekend om de excentrieke trekjes die hij in zijn personages legt. Dat kan wel eens een onsje te veel zijn. Neem nou de enge Michael Jackson-imitatie Willy Wonka uit Charlie and the Chocolate Factory. Captain Jack, de meest verwijfde piraat aller tijden, had ook zeer fout kunnen aflopen. Zit er wel een rem op bij de acteur? ,,Om te beginnen vind ik dat iedereen gek en raar is. Iedereen is een freak. Te veel mensen spelen het tegenwoordig echter op zeker en verbergen alle excentrieke trekjes. Mijn neiging is om ze juist te benadrukken. Ik draag mijn weirdo-button wellicht iets prominenter, maar in mijn ogen is dat niet meer dan normaal."

Wat psycho-analyse van en door de megaster is natuurlijk nooit weg, maar Depp vermijdt de vraag. Wat is het dat hem zo aantrekt in buitenissigheid, en is hij eigenlijk wel in staat tot het spelen van een gewone vent? ,,Ik heb heus wel eens rollen gespeeld waar nauwelijks een tic in zat. Denk bij voorbeeld aan Donnie Brasco. Maar uiteindelijk zijn er genoeg acteurs die goed zijn in dat soort rollen. Ik ben er echt van overtuigd dat we allemaal als moderne mensen zwaar tegen de gekte aanleunen, dus prefereer ik die trekjes op te zoeken. Ik ben me ervan bewust dat ik constant op het randje leef. Te veel mensen ontkennen hun gekte echter, er moet er ook eentje zijn die de dwaasheid omarmt." (bron Spitsnet.nl)

 

22:44 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (1) | Tags: film, johnny depp, pirates, carrebean, deel 2, interview |  Facebook |

AUTO - Opel Tigra

Een collega van mij heeft onlangs een Opel Tigra gekocht. Deze week eventjes met hem meegelopen naar de garage enne... ik was meteen verkocht. Best een leuk karretje!!!

Maarre, nu weet ik meteen waarom mijn Z4tje een stoffen en geen metalen dak heeft.

22:30 Gepost door Lisbeth in Auto | Permalink | Commentaren (0) | Tags: opel, tigra, cabrio |  Facebook |

17-07-06

BABE - Joyce de Troch gaat scheiden

Aan elk sprookje komt een einde en dus ook aan het huwelijk tussen Joyce de Troch en Peter Hoogland.  Voor P-magazine de ideale gelegenheid om een forum te openen waar iedereen zijn commentaar kwijt kan. Om eerlijk te zijn, ik ga me er niet over uitspreken. Zoiets moet prive blijven he, ook al schreeuwt Joyce in een aantal interviews haar woede uit. "Mooie" Peter zou haar met een andere vrouw bedrogen hebben. In Dag Allemaal klonk het zo: "Na 10 jaar kaviaar had Peter wel eens zin in tomatensoep met balletjes." Met andere woorden: mooi zijn is geen reden voor eeuwige trouw.

19:14 Gepost door Lisbeth in Babe | Permalink | Commentaren (1) | Tags: babe, joyce, de troch, scheiden, commentaar |  Facebook |

15-07-06

Boek - Dean Koontz - Spiegel van de ziel

Tijdens mijn vakantie wil ik slechts 1 soort boeken: vlot lezende en (ont)spannende verhalen. Niet verwonderlijk dus dat ik steeds weer terugkeer naar Dean Koontz. Niet al zijn boeken zijn even schitterend, maar "Spiegel van de ziel" mag er best wezen.

Het verhaal is vrij simpel: enkele zieke zielen hebben het gemunt op n rijkeluiszoontje. Niet om losgeld te eisen, maar wel met het doel hem een gruwelijke en langzame dood te laten sterven...

Mijn score: 4/5

14:05 Gepost door Lisbeth in Boek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boek, dean koontz, koontz, spiegel van de ziel |  Facebook |

14-07-06

Area 51

AREA 51, een plaatsje dat vroeger tot de verbeelding sprak. UFO's, Aliens, Roswell, ... iedereen heeft er wel iets over gehoord en meestal werden ze aan deze ultrageheime plaats, ver weg in de woestijn nabij Las Vegas, gelinkt. Uiteindelijk bleek het een top secret militaire basis, waar vliegtuigen zoals de U2 en de Stealth werden getest. Waarschijnlijk ook daarom ook de vele UFO meldingen in de buurt... In ieder geval: op internet is er een heleboel pulp hieromtrend te vinden, ideaal als je eens een avondje niet weet wat doen.

00:29 Gepost door Lisbeth in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: web, area 51, ufo, roswell, alien |  Facebook |

12-07-06

De olifant en de kleine reus

De Zomer van Antwerpen is begonnen en dat zullen we geweten hebben. Een spectaculairdere opener vinden, was zo goed als onmogelijk. Geef toe: een elf meter hoge olifant die de hele stad doorkruist, tesamen met zijn sultan en de kleine reuzin, onderweg iedereen natspuitend... indrukwekkend allemaal. Leuk ook omdat onze kleine Tina er dagen later nog altijd over spreekt...

08-07-06

BABE - An Lemmens

Het is weer festivalseizoen en dus mogen we An Lemmens en/of haar 5 piercings weer uitgebreid bewonderen op TMF. Grappig vond ik het interview van haar onlangs in P-magazine. Hierin beschrijft ze uitgebreid de avances die sommige (eenzame) artiesten met haar proberen te maken. Zo zou Moby reeds een huwelijksaanzoek hebben gedaan en ook een hele resem andere artiesten zouden wel met haar het bed in willen duiken... wie niet trouwens?

17:20 Gepost door Lisbeth in Babe | Permalink | Commentaren (4) | Tags: festival, an lemmens, tmf, piercing |  Facebook |

03-07-06

Rock Werchter - titties

23:38 Gepost door Lisbeth in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rock werchter, werchter, fun, titties |  Facebook |