01-08-06

BOEK - Stephen King - Mobiel

Het begint als een virus dat zich via je GSM uiterst snel en doeltreffend verspreidt. Voor men beseft wat er aan de hand is, verandert de wereld in een nachtmerrie vol doden en hersenloze zombies. Enkelen, waaronder Clay - het hoofdpersonage -  weten hier aan te ontsnappen en proberen wanhopig aan hun lot te ontkomen...

Mobiel is een typisch Stephen King boek en da's meteen ook zijn zwakte. Het verhaal is misschien een beetje te herkenbaar om je volledig te boeien. bovendien deed het me constant aan "dawn of the dead" denken. Maar toch vond ik het best leuk lezen. King weet van bij de aanvang je te boeien en kan als geen ander een bepaalde situatie schetsen. Maar hij zit wel met 1 groot probleem (net als in vele andere van zijn boeken) : als je een schijnbaar onoverwinnelijk monster creert, hoe moet je verhaal dan eindigen?

Mijn score: 3,5/5

Quote : "Ze had haar ongetwijfeld sterke jonge tanden ontbloot en beet daarmee in de hals van Dame Kantoorpak. Er kwam een enorme straal bloed uit. Het meisje met piekhaar stak haar gezicht erin, leek erin te baden, dronk er misschien zelfs van (Clay was daar bijna zeker van) en schudde Dame Kantoorpak als een pop heen en weer.
De vrouw was groter dan het meisje, en minstens twintig kilo zwaarder, maar het meisje schudde zo hard dat het hoofd van de vrouw heen en weer vloog en er nog meer bloed uit de hals spoot. Tegelijk hield het meisje haar eigen met bloed besmeurde gezicht schuin omhoog naar de helderblauwe oktoberhemel en joelde van triomf.
Ze is gek, dacht Clay. Knettergek.
"

09:08 Gepost door Lisbeth in Boek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stephen king, king, mobiel, boek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.