13-09-08

Kate Moss nude

kate2kate3kate4kate

15:10 Gepost door Lisbeth in Babe | Permalink | Commentaren (0) | Tags: babe, kate moss, naakt, nude |  Facebook |

05-09-08

Film: Cloverfield (2008)

Brooklyn-Bridge-NightCloverfield begint als een home-movie, geschoten op een surprise-party ter ere van Robert Hawkins vertrek naar Japan. Wanneer er buiten op straat een luide knal klinkt en er vanuit het niets chaos uitbreekt, is het duidelijk dat het afscheidsfeest er één wordt om nooit te vergeten. Met hun videocamera slagen ze erin de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City waarin talloze slachtoffers vallen. (bron: wikipedia)

Cloverfield, dat is een mengeling van Lost en The blair witch.

Lost, want het blijft vrij lang onduidelijk wat New York aanvalt. "Something has found us". The Blair witch omwille van het camerastandpunt: een van de acteurs zelf die een camera met zich meedraagt en alles vanuit zijn eigen perspectief filmt. Net zoals een japans toerist die op stap is in Antwerpen.

Op zich best een origineel standpunt, maar zelf werd ik een beetje ziek van de plotse camera-moves en had ik na een half uurtje iets van: "hou nu goddomme die camera een beetje stil en toon eens wat meer van dat monster".

Totaal onbegrijpelijk: de keuze van de vijf hoofdpersonages om het gevaar te trotseren terwijl vluchten eigenlijk logischer is. Maar ja, het is en blijft een "monster"-film voor iets.

Al bij al hebben we ons goed geamuseerd en dat was de bedoeling.

200px-Cloverfield_theatrical_posterBackground: Vlak voor de lancering van de film werd er op het internet een heuse hype gecreeerd. Verschillende teasers riepen een lost-sfeertje op en op diverse websites werd er over het monster gespeculeerd. Ook de acteurs wisten totaal niet wat ze van de film moesten verwachten. Ook zij werden in het ongewisse gelaten over de plot, dit om lekken te voorkomen.

12:15 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, cloverfield, hype, teaser |  Facebook |

04-09-08

Mo Hayder, de behandeling (the treatment)

behandelingIn een vriendelijke woonwijk in Zuid-Londen wordt een echtpaar aangetroffen dat op sterven na dood is: ze zijn vatsgebonden, mishandeld, compleet uitgedroogd. Hun achtjarig zoontje is zoek. De jonge, onverschrokken rechercheur Jack Caffery wordt erbij geroepen. Door alle persoonlijke herinneringen kan hij deze misdaad niet met de nodige distantie behandelen: hij duikt erbovenop. Als de waarheid stukje bij beetje begint op te doemen, niet alleen over deze gruwelen maar ook over zijn eigen verleden, dan vliegt de verschrikkelijke nachtmerrie echt uit de bocht.

Eindelijk uit: Mo Hayder, De Behandeling (the treatment).

Voor mij was het een spannend, angstaanjagend en gruwelijk boek. Met andere woorden: alles wat je van een thriller mag verwachten. Of zoals Mo het zelf omschrijft: “In al mijn boeken zit iets mysterieus, iets wat je niet direct kunt bevatten en wat inwerkt op de nieuwsgierigheid van de lezer.”

"De behandeling" is een boek dat zoveel cliffhangers bevat, dat je wel moet doorlezen. Tenzij het te gruwelijk wordt en je even de tijd nodig hebt om te bekomen. Geef nu toe: een klein kind dat onder de ogen van zijn ouders wordt misbruikt..., dat thema doet elke mens huiveren van afkeer.

Kortom: gegarandeerd leesplezier (en bovendien een heleboel nachtmerries).

Lees ook: Duivelseiland

20:00 Gepost door Lisbeth in Boek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boek, mo hayder, de behandeling, treatment |  Facebook |

03-09-08

Herr flick

Richard Gibson kroop op het filmfestival van Oostende na vijftien jaar nog eens in de huid van Herr Flick, de legendarische Gestapo-offcier uit de Britse serie 'Allo 'Allo!. Inclusief rond brilletje, leren jas, zwarte hoed en wandelstok. 'De serie blijft een hoogtepunt in mijn leven', zegt hij.


Richard Gibson was vrijdagavond de centrale gast op de British Comedy Day op het filmfestival in Oostende. Elf Britse series stonden op het programma, met als blikvanger 'Allo! 'Allo! , de legendarische Britse serie over de Tweede Wereldoorlog. Herr Otto Flick himself mocht de serie inleiden. 'Een hele eer, want de serie maakt een groot deel van mijn leven uit.'

Gibson is onvergetelijk als de meedogenloze Gestapo-officier die in het Franse dorpje Nouvion is om het schilderij The fallen Madonna with the big boobies op te sporen. Soldaat Helga Geerhart raakt onder de indruk van zijn koele charme, maar krijgt slechts af en toe de toestemming om hem te kussen. Daarbij houdt Herr Flick zich volledig stijf zonder enige emotie.

Allo! Allo! is na al die jaren nog steeds te zien op de televisie. Wat is de sterkte van de reeks?

Richard Gibson : 'Volgens mij is het succes te danken aan de herkenbare karakters, typetjes en situaties. Dit is trouwens de sterkte van Britse comedy in het algemeen. De karakteristieken zijn representatief voor alle culturen. In ieder klein dorp, is het nu in Engeland of in India, of zelfs in elk bedrijf is er wel een René Artois of Herr Flick. De serie zal wellicht nooit echt van de buis verdwijnen.'

Heb je nog contact met de cast van de serie?

'Heel zeker. Als je gedurende acht jaar intens hebt samengewerkt, dan verlies je elkaar niet uit het oog. Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt. Met onder meer Kim Hartman (soldaat Helga), Kirsten Cooke (Michelle Dubois), Vicki Michelle (Yvette Carte-Blanche), Arthur Bostrom (officer Crabtree) en John D. Collins (officer Fairfax) heb ik nog heel vaak contact.'

'Ieder moment in je leven is er een om van te genieten, maar de periode van 'Allo 'Allo! blijft een hoogtepunt. Het was een fantastische tijd, en dat vergeet je niet zomaar. Ook de periode na de serie, toen 'Allo 'Allo! naar het theater trok, zal me altijd bijblijven. We hadden een hechte band, een beetje zoals de familie Von Trapp. Het feit dat ik hier in Oostende nog eens in de huid van Herr Flick mag kruipen, doet me wel iets.'

Welke weg is Richard Gibson ingeslagen na 'Allo 'Allo!?

'Ik heb erna nog weinig film- of serierollen gespeeld, maar was vooral te zien in het theater. Vandaag ben ik een duizendpoot geworden. Ik speel nog in het theater, doe een televisieshow in Ierland, ben journalist voor een radiozender, en speelde onlangs nog mee in de musical Salad Days . Het toeval is dat mijn oud-collega Vicki Michelle op dat moment in dezelfde musical speelde, maar van een andere productie. In komische series als 'Allo 'Allo! ben ik niet meer te zien geweest, maar we zijn busy busy gebleven.'

(bron: het nieuwsblad)

18:45 Gepost door Lisbeth in Portret | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herr flick, alo alo, allo allo |  Facebook |

02-09-08

Het chinese iphone-meisje (the iphone girl)

iphone girlDit meisje heeft de hele iphone-community lange tijd beziggehouden. Een iphone-gebruiker vond haar foto's op zijn nieuwe toestel en toen ging de bal aan het rollen. Dagenlang werd er gezocht naar de identiteit van dit meisje. Het betreft hier naar alle waarschijnlijkheid een werkneemster van de iphone-fabriek in China en naar alle waarschijnlijkheid werden de foto's genomen als test.

Ondertussen is de identiteit van het meisje bekend. Ik citeer: Foxconn, which makes the iPhone for Apple, has now confirmed the girl has been identified but says her job is not at risk and has called the incident a “beautiful mistake”. However the girl herself is more than a little perturbed by the reaction to the picture. “"She's just a young girl who has come to the city from her remote hometown. She's never been in such a situation,” a Foxconn representative told the South China Morning Post. “She's really scared by the media. She told me she wanted to quit her job and go back home to get away from this. We let her off work today so she could rest. "

Meer weten? even surfen naar iphone girl.net

12:00 Gepost door Lisbeth in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: iphone, girl, iphone girl, china, chinees, world |  Facebook |

01-09-08

Peugeot RC... (conceptcar)

De "nieuwe" Peugeot RC... , een conceptcar. Opvallend hier in de bijhorende beschrijving: het woord 'hybride' en 'co uitstoot'. Alhoewel het een monster lijkt, stoot hij slechts 109 gram CO2 uit.

peugeot RC

21:45 Gepost door Lisbeth in Auto | Permalink | Commentaren (0) | Tags: peugeot rc, peugeot, conceptcar, auto, wagen, co2, uitstoot, hybride |  Facebook |