05-09-08

Film: Cloverfield (2008)

Brooklyn-Bridge-NightCloverfield begint als een home-movie, geschoten op een surprise-party ter ere van Robert Hawkins vertrek naar Japan. Wanneer er buiten op straat een luide knal klinkt en er vanuit het niets chaos uitbreekt, is het duidelijk dat het afscheidsfeest er één wordt om nooit te vergeten. Met hun videocamera slagen ze erin de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City waarin talloze slachtoffers vallen. (bron: wikipedia)

Cloverfield, dat is een mengeling van Lost en The blair witch.

Lost, want het blijft vrij lang onduidelijk wat New York aanvalt. "Something has found us". The Blair witch omwille van het camerastandpunt: een van de acteurs zelf die een camera met zich meedraagt en alles vanuit zijn eigen perspectief filmt. Net zoals een japans toerist die op stap is in Antwerpen.

Op zich best een origineel standpunt, maar zelf werd ik een beetje ziek van de plotse camera-moves en had ik na een half uurtje iets van: "hou nu goddomme die camera een beetje stil en toon eens wat meer van dat monster".

Totaal onbegrijpelijk: de keuze van de vijf hoofdpersonages om het gevaar te trotseren terwijl vluchten eigenlijk logischer is. Maar ja, het is en blijft een "monster"-film voor iets.

Al bij al hebben we ons goed geamuseerd en dat was de bedoeling.

200px-Cloverfield_theatrical_posterBackground: Vlak voor de lancering van de film werd er op het internet een heuse hype gecreeerd. Verschillende teasers riepen een lost-sfeertje op en op diverse websites werd er over het monster gespeculeerd. Ook de acteurs wisten totaal niet wat ze van de film moesten verwachten. Ook zij werden in het ongewisse gelaten over de plot, dit om lekken te voorkomen.

12:15 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, cloverfield, hype, teaser |  Facebook |

13-08-07

DVD - Prison break

Ik heb niet echt de gewoonte om voor mijn buis naar TV te kijken. Slechts enkele programma's kunnen me boeien. Meestal hou ik het bij een boek, een dvd (film) of mijn laptopje (muziek).

Alleen wil het deze zomer maar niet echt mooi weer worden. En wat doet een mens dan? naar de fnac hollen en zich de dvd-box van Prison Break aanschaffen bijvoorbeeld. De eerste reeks, want ik had hem nog nooit gezien. Al bij al vind ik het nog vrij boeiend. Slechts 1 vervelend nevenverschijnsel: telkens een aflevering voorbij is, beslissen we om meteen de volgende episode te bekijken, ook al is het al laat op de avond. Misschien ben ik een beetje te nieuwsgierig naar het vervolg. :)

10:57 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dvd, prison break, review |  Facebook |

07-02-07

Film - Saw 3

saw3You wanna play a game? Spelletjes die verregaande gevolgen hebben: live or die. Saw 3 is reeds de derde film in het Saw-genre en vandaar niet echt verrassend meer. Wat je kan verwachten: bloederige spelletjes, brekende botten, ontploffende hoofden, ... Kortom: nog meer choquerend dan ooit. In ieder geval: I loved it.

Inhoud : De door puzzels en spelletjes gefascineerde moordenaar is op mysterieuze wijze ontsnapt aan zijn bewakers. Terwijl de politie er alles aan doet om hem terug te vinden, beslist het criminele genie om met de hulp van zijn beschermelinge Amanda het gruwelijke spel verder te zetten… Dokter Lynn Denlon en Jeff weten het nog niet, maar zij zijn de nieuwe pionnen in een partij die op het punt staat te beginnen…

saw3b

 

Fiche

Regisseur : Darren Lynn Bousman
Acteurs : Tobin Bell, Dina Meyer, Shawnee Smith, Angus MacFadyen, Bahar Soomekh
Duur : 1u47min
Genre : Horror
Score : 3,5/5

Extra : trailer

14:15 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, saw3, saw 3, saw, horror, bespreking |  Facebook |

06-01-07

Film - War of the worlds (2005)

waroftheworldsDe voorbije week ons gewaagd aan "War of the wolds". Op zich sprak het thema me enorm aan: aliens die de boel hier op stelten zetten. Maar eigenlijk vreesde ik er een beetje voor. En mijn vrees werd waarheid: de manier waarop Spielberg de aliens en hun robots voorstelde, vond ik een beetje overdreven. Ook het onverwachte einde van de film, was een ontgoocheling. Goed, ik heb me geamuseerd en daar draait het om, niet?

Fiche
Genre : Sci-fi / Thriller
Jaar : 2005
Regisseur: Steven Spielberg
Duur: 116
Cast : Tom Cruise
Score : 3/5

Extra

13-12-06

Film - Closer (2005)

closerCloser vertelt het verhaal van mensen, toevallige ontmoetingen, relaties en overspel. Het leven zoals het is dus. Maar als je elkaar begint voor te liegen en te bedriegen, dan loopt het uiteindelijk net niet zoals je het gehoopt had.

Closer is mede dank zij de originele invalshoek en de schitterende cast (Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law) een must see film... Maar ik zeg nu alvast: de meningen hierover zijn verdeeld.

Fiche :
Mijn oordeel: 4/5
Genre: Drama, Romantiek
Lengte: 104 min.
Jaar: 2005
Acteurs : Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen, Julia Roberts
Regie: Mike Nichols

Extra

22:21 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, closer, review, nathalie portman, julia roberts, jude law |  Facebook |

17-11-06

Film - Lucky number sleven (2006)

lucky number slevenSlevin (Josh Hartnett) komt naar New York om zijn vriend Nick Fisher op te zoeken, maar hij treft zijn appartement leeg aan. Buurvrouw Lindsey (Lucy Liu) vertelt hem het vermoeden te hebben dat Nick in de problemen zit. Dit vermoeden wordt al snel bevestigd wanneer de handlangers van The Boss (Morgan Freeman) op de stoep staan. Zij zien Slevin aan voor Nick en brengen hem naar The Boss, omdat die nog een appeltje te schillen heeft met Nick. Slevin belandt in een web van intriges waarin New Yorks grootste maffiabazen hem als pion gebruiken. Al snel lijkt het voor Slevin onmogelijk om uit deze uitzichtloze situatie te ontsnappen.

Lucky Number Sleven is een schitterend maffiaverhaal met een indrukwekkende cast: Bruce Willis, Lucy Liu en Morgan Freeman. Het verhaal bevat een aantal schitterende plotwendingen en is daarom tot het einde aangenaam om volgen. Je moet af en toe wel eens je hersentjes gebruiken, maar dat kan geen probleem zijn he. Kort omschreven:  Schitterend. Zonder overdrijven de beste film van dit jaar.

Fiche
Genre : Misdaad / Thriller
Duur : 109 minuten
Regisseur : Paul McGuigan
Acteurs : Bruce Willis, Lucy Liu
Score : 4,5 / 5 omdat perfectie niet bestaat

Clip

07-11-06

Film - The Island (2005)

theisland"You're special. You have a very special purpose in life. You've been chosen. The Island awaits you." Diep onder de grond gebeuren de raarste dingen. Mensen in het wit wachten geduldig tot ze de loterij winnen: een ticket naar het eiland. Maar wat is het eiland, bestaat het wel en wat gaan ze er doen? Een vakantie in het aards paradijs of iets veel ergers?

 

The island is een schitterende film met Ewan McGregor en Scarlett Johansson als sterauteurs. Het script zit goed in elkaar en bevat een aantal schitterende vondsten. Vooral de dialogen waarbij de "clonen" praten over de totaal nieuwe wereld die ze verkennen, zijn schitterend. Het geheel is best spannend en het verhaal origineel. Een leuk ontspannend filmpje, zoals we ze graag hebben, niet?

Fiche
Genre : Science-Fiction / Actie
Duur :136 minuten
Score : 3,5 / 5
Regisseur :Michael Bay
Acteurs : Ewan McGregor, Scarlett Johansson

Extra - Waarom we Scarlett Johansson zo leuk vinden... ;)


Scarlett Johansson - Fingered

00:29 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, the island, scarlett johansson, johansson, sex, vingeren |  Facebook |

14-10-06

Film - Mission Impossible 3

MI3Persoonlijk ben ik geen echt voorstander van wat Tom Cruise allemaal in zijn prive-leven uitspookt. Maar het is en blijft een schitterend acteur en dat bewijst ie in de nieuw Mission Impossible 3.

Verwacht je aan een heleboel (onmogelijke) actie. Verstand op nul en laat je meeslepen door een film die voortdendert tot op het einde.

Ik ga er maar 1 ding over vertellen: geheim agent en getrouwd zijn, het is een onmogelijke combinatie.

Fiche
Genre : actie
Duur : 126 min
Acteurs : Tom Cruise
Regisseur : JJ Abrams
Score : 4/5

Extra's
Klik op de foto voor een trailer.

mi3_2

 

03-10-06

Film - Snakes on a plane (2006)

snakes on a plane 2Het voorbije weekend gaan kijken naar "Snakes on a plane". Niet echt de meest diepzinnige film, maar dat hoefde niet. We gingen voor de pure actie en ontspanning en geloof me: het was best akelig. Ik heb zowieso al een fobie van slangen, dus voor mij was het een echte beproeving. Akelig!!!

Het verhaal is vrij simpel. Een FBI-agent moet een kroongetuige in een zaak tegen een maffiabaas vervoeren per vliegtuig van Hawaï naar Los Angeles. Die stopt het vliegtuig vol killer snakes en je weet: het wordt moeilijk overleven.

Fiche
Genre: Actie
Duur : 105 min
Acteurs : Samuel L Jackson
Regisseur : David Ellis
Mijn score: 4/5

Extra's
Bijhorende soundtrack en videoclip. (klik op de foto)

snakes on a plane

23-09-06

FILM - Aeon Flux (2006)

2400 - Het grootste gedeelte van de wereldbevolking is uitgeroeid door een vreemde ziekte. Zij die overblijven wonen samen in een op het eerste zicht perfecte samenleving. Maar er gebeuren rare dingen... Genoeg redenen voor het oprichten van een heus rebellenleger. Aeon Flux (Charlize Theron) is er een van. Haar taak: het uitschakelen van de politieke leiders. Maar (natuurlijk is er een maar) : niets is wat het lijkt...

Aeon Flux is een leuke actieprent in de trend van the Matrix. Ook hier het verhaal van een samenleving met verschillende lagen. Origineel, dat wel, maar ondanks de verschijning van bloedmooie Charlize, niet veel meer dan een leuke actieprent.

Fiche
Genre : Avontuur, science fiction
Regie: Karyn Kusama
Acteurs : Charlize Theron
Officiele site: klik hier
Duur: 105 minuten
Beoordeling: 3,5 / 5

Extra
Klik op de foto voor een filmfragment...

 

14:55 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, review, aeon flux, flux, clip, fragment, bespreking |  Facebook |

15-08-06

Film - Tristan and Isolde (2006)

Na de val van het Romeinse rijk valt Engeland uiteen in een samenraapsel van kleine stammen. De Ierse koning maakt van hun onderlinge twisten dankbaar gebruik om hen te onderdrukken... Maar dan is er Tristan. Hij zorgt voor een gemeenschappelijk front en neemt het op tegen de Ierse overheerser... 

Tristan ontmoet Isolde, de dochter van de Ierse koning, en beiden worden verliefd op elkaar. Een onmogelijke liefde, zo blijkt al spoedig...

Om eerlijk te zijn, ik ben geen grote fan van liefdesverhalen: te emotioneel en in dit geval: ik verafschuwde wat er gebeurde. t Zal wel een soort afwijking zijn van mij, dat ik steeds voor de verkeerde mensen supporter zeker? In ieder geval, mijn haren stonden rechtop toen ik merkte hoe men vroeger met vrouwen en huwelijk omging. Dan mogen we vandaag de dag niet klagen he... :)

Fiche
Mijn score: 3,5/5
Genre: Historische romantiek
Regisseur: Kevin Reynolds
Acteurs: James Franco, Sophia Myles
Duur: 2u

 

00:19 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, tristan, isolde, tristan and isolde, review, bespreking |  Facebook |

09-08-06

Film - Underworld evolution (2006)

Na het succes van deel 1 was vrij snel duidelijk dat er een vervolg zou komen op Underworld. Hierin gaan bloedmooie vampier Selene en de lycan Michael op zoek naar hun afkomst. Bedoeling is het geheim van de eeuwige vete tussen beide kampen te vinden en om zo een einde te maken aan de diverse oorlogen. Klinkt niet als een eenvoudig verhaal he? Geloof me, ik had een halve film nodig om te begrijpen wie wie was en wat nu eigenlijk de bedoeling was, maar eens ik zover was, snelde de prent in een rotvaart naar het einde toe. Wat je mag verwachten: indrukwekkende gevechtscenes. Met andere woorden: bekommer je niet teveel om het verhaal...

Gerelateerd berichtje
Babe : Kate Beckinsale

Fiche
Mijn score : 3 / 5
Genre: Horror / fantasy
Duur: 105 min
Regisseur: Len Wiseman
Acteurs: Kate Beckinsale

00:11 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, evolution, bespreking, horror, underworld, beckinsale, kate, babe |  Facebook |

03-08-06

FILM - The italian job (2003)

Charlize Theron (mijn favoriete actrice) en een hele boel BMW Mini's... en je weet: dit kan niet fout gaan. Verwacht je niet aan een diepgaand verhaal, maar wel aan leuke actie. Spetterende achtervolgingen, dwars door, onder en boven Los Angeles. Schitterend gewoon!

Onze score : 4/5

Fiche
Genre: Actie
Acteurs: Charlize Theron, Edward Norton
Regisseur: Gary Gray
Remake van de film uit 1969, toen ook al met Mini Coopers.

 

 

 


22:35 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (1) | Tags: film, dvd, italian job, charlize theron, remake, bmw, mini |  Facebook |

26-07-06

FILM - Superman returns

Kunnen Indiers vliegen? Stomme vraag... tuurlijk niet. Toch dachten sommigen van wel na het zien van "Superman returns". Ze sprongen de dieperik in om dit te bewijzen en vlogen op die manier een nieuw leven tegemoet, maar of ze het zo bedoeld hadden? Only God knows.

Vandaar deze duidelijke boodschap: "Don't try this at home!" Tenzij je superman zijt natuurlijk.

22:02 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (1) | Tags: film, superman, returns, superman returns |  Facebook |

23-07-06

FILM - Pirates of the Carribean (part 2)

Goed nieuws, er is een vervolg gekomen op "Pirates of the carribean". Ik sta te popelen om de film te gaan zien, want ik ben grote fan van Johnny Depp. De manier waarop hij Jack Sparrow tot leven brengt. Schitterend gewoon. Het voorbije weekend met veel plezier enkele interviews doorgenomen.

Hieruit blijkt steeds de exentriciteit van Bratt. Tijdens interviews schept hij er genoegen in zich te gedragen als Jack Sparrow. Niet alleen verschijnt hij in full ornaat, ook zijn karakter lijkt te zijn aangetast door de personages die hij speelt. Duidelijk een acteur die moeite heeft zijn rol lost te laten. Ik citeer: "Tijdens het maken van een film ben ik zo gefixeerd op mijn personage dat mijn persoonlijkheid wordt aangetast. Dat heeft iets verslavends. Het is bijna een pervers genot om te denken en te praten als iemand anders."

,,Het leven is vreemd en onvoorspelbaar. Niemand verwachtte veel van Pirates. Het zeeroversgenre was dood en begraven. Alle pogingen piratenfilms te laten herrijzen waren roemloos geflopt. En plots was onze film een fenomeen. Ik kan me nog herinneren dat ik thuis in Frankrijk vroeg opstond om de fles voor mijn zoon Jack op te warmen. Ik zocht het Cartoon Channel op tv, maar hoorde ineens dat ik genomineerd was voor een Oscar. Zeer bizar. Ik ben gauw weggezapt naar Bugs Bunny en verkeerde in totale staat van ontkenning tot de telefoontjes binnenrolden. Veel logica zie ik in de nominatie nog steeds niet. Maar leuk was het wel."

Depp staat bekend om de excentrieke trekjes die hij in zijn personages legt. Dat kan wel eens een onsje te veel zijn. Neem nou de enge Michael Jackson-imitatie Willy Wonka uit Charlie and the Chocolate Factory. Captain Jack, de meest verwijfde piraat aller tijden, had ook zeer fout kunnen aflopen. Zit er wel een rem op bij de acteur? ,,Om te beginnen vind ik dat iedereen gek en raar is. Iedereen is een freak. Te veel mensen spelen het tegenwoordig echter op zeker en verbergen alle excentrieke trekjes. Mijn neiging is om ze juist te benadrukken. Ik draag mijn weirdo-button wellicht iets prominenter, maar in mijn ogen is dat niet meer dan normaal."

Wat psycho-analyse van en door de megaster is natuurlijk nooit weg, maar Depp vermijdt de vraag. Wat is het dat hem zo aantrekt in buitenissigheid, en is hij eigenlijk wel in staat tot het spelen van een gewone vent? ,,Ik heb heus wel eens rollen gespeeld waar nauwelijks een tic in zat. Denk bij voorbeeld aan Donnie Brasco. Maar uiteindelijk zijn er genoeg acteurs die goed zijn in dat soort rollen. Ik ben er echt van overtuigd dat we allemaal als moderne mensen zwaar tegen de gekte aanleunen, dus prefereer ik die trekjes op te zoeken. Ik ben me ervan bewust dat ik constant op het randje leef. Te veel mensen ontkennen hun gekte echter, er moet er ook eentje zijn die de dwaasheid omarmt." (bron Spitsnet.nl)

 

22:44 Gepost door Lisbeth in Film | Permalink | Commentaren (1) | Tags: film, johnny depp, pirates, carrebean, deel 2, interview |  Facebook |